Frågor och svar

Vad är ett Privatlån?

Det är ett lån utan säkerhet där du själv bestämmer vad pengarna ska användas till. Ett privatlån betalar du tillbaka varje månad i form av amortering plus ränta. Amortering är den summa du betalar tillbaka på själva lånet. Räntan är en procentsats på lånet som banken tar ut som avgift för att de tillhandahåller dig lånet. Hos Xfinans.se (dev) kan du låna från 10 000 till 600 000 kronor med återbetalningstid på 1-15 år. Ansök direkt genom att fylla i vår låneansökan och få svar inom 4 timmar på vardagar.

Vem kan ansöka om Privatlån?

Du som har minst 150 000 kr i årsinkomst, är minst 24 år och inte har skuldsaldo eller betalningsanmärkning hos kronofogden. Vi rekommenderar er som är gifta eller sambos att ansöka tillsammans, eftersom då ökar chansen till beviljat lån och lägre ränta.

Hur ansöker jag?

Du kan antingen fylla i låneansökan här på hemsidan. Att ansöka tar bara några minuter och inom ett dygn ringer en lånehandläggare upp dig för att presentera det bästa erbjudandet.

Hur lång tid tar det innan jag får svar på min låneansökan?

Kommer ansökan in innan kl. 14:00 på vardagar behandlas den samma dag. Du får besked via sms/telefon eller mail. Om en eller flera banker tar längre tid på sig att behandla din ansökan får du besked om detta. Vår process går ut på att du ska få det bästa erbjudandet, så snabbt som möjligt.

Kan jag betala in extra på lånet?

Med ett Privatlån kan du när som helst betala in extra eller lösa hela lånet, utan extra kostnader.

Tar ni bara en kreditupplysning?

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig men du kan få fler än ett brev från Upplysningscentralen (UC) då de enligt lag är skyldiga att skicka ut så kallade omfrågandekopior från de banker som granskat din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Vad innebär lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet är ett lån där banken inte kräver säkerhet i form av pant eller borgen. Lån med säkerhet innebär att man använder pantsättning som till exempel en bostadsrätt, en fastighet eller en bil, alternativt att en borgensman går i borgen för lånet. Xfinans.se (dev) förmedlar endast privatlån utan säkerhet.


LÄSA VAD FOLK SÄGER OM OSS

Fredrik Anderson

Ekonomi Chief

Hos Xfinans.se (dev) har vi gjort det enkelt och smidigt för dig att låna pengar till precis det du behöver. Vi jämför de bästa konsumentlånen och hittar de bästa möjligheterna för dig!

Ett konsumentlån ger dig möjlighet att uppfylla dina drömmar utan väntetid, på ett enkelt och säkert sätt. Pengarna kan användas till resor, en ny bil eller helt enkelt till det du behöver.

Emma Kjellberg

Skulle använda de sista pengarna till en båt, det gick smidigt med Xfinans.se (dev)

Johan Zetterberg

Jag lämnade bara mina uppgifter och kort därefter hade jag pengarna på mitt konto

Markus Ekman

Xfinans.se (dev) höll mig i handen hela vägen, jag oroade mig inte för något när jag skulle låna pengar.